1 Reply Latest reply on Jul 30, 2012 3:17 PM by james_quiggins

    FileMaker Server Advanced 12 - Web Publishing Engine Disabling (Some problems were detected in the...

    renner.david.b

      Summary

      FileMaker Server Advanced 12 - Web Publishing Engine Disabling (Some problems were detected in the WPE COMPONENT: COMPONENT IS NOT RESPONDING.)

      Product

      FileMaker Server

      Version

      12.0.1.178

      Operating system version

      OS X 10.6.8

      Description of the issue

      Within the last month the server has (on three occasions) sent me the following message.
      "Some problems were detected in the WPE COMPONENT: COMPONENT IS NOT RESPONDING."

      I have looked at the server using the administration software and discovered the WPE is disabled. Then I clicked on the start Web Publishing button and it starts the web publishing engine and all indicators for the server are green. We use the Web publishing feature 24/7 and really need this to be stable. Any reports of this problem by anyone else? Configuration suggestions? Should I sent some logs?

      Steps to reproduce the problem

      This is a live production server. I do not have any means to reproduce this problem other than run normal operations on this server.

      Expected result

      That this server run uninterrupted without WPE failures.

      Actual result

      Three separate WPE failures separated by about a week between each instance.

      Exact text of any error message(s) that appear

      "Some problems were detected in the WPE COMPONENT: COMPONENT IS NOT RESPONDING."

      Configuration information

      Standard configuration for FileMaker Server for the following services:
      FileMaker Pro Access
      Instant Web publishing
      ODBC Access
      XML Access.

      Workaround

      None