4 Replies Latest reply on Mar 24, 2009 3:55 AM by jrpmedia

    FMP v9.0.3 OSX 10.4.11 IWS crashes in OK

    jrpmedia

      Summary

      FMP v9.0.3 OSX 10.4.11 IWS crashes in OK

      Description of the issue

      Title says it all. FMP v9.0.3 OSX 10.4.11 IWS crashes in OK 

        • 1. Re: FMP v9.0.3 OSX 10.4.11 IWS crashes in OK
          TSGal

          jrpmedia:

           

          Thank you for your post.

           

          I must be dense, but the title doesn't say it all to me.  I asked my boss for help, but he was just as confused.

           

          IWS - Integrated Web Services?  Could you mean IWP for Instant Web Publishing?

           

          OK?

           

          Any additional information would be appreciated.

           

          TSGal

          FileMaker, Inc. 

          • 2. Re: FMP v9.0.3 OSX 10.4.11 IWS crashes in OK
            jrpmedia
              

            Thank TSGal,

             

            My fault, programmers dyslexia...

             

            I do mean IWP for Instant Web Publishing, sorry, perhaps my internet searches will be more productive now too!

             

            I have installed both FMPro 9, and FMPro Server into my 10.4.11 Mac and both of them crash on trying to start any kind of IWP.

             

            FileMaker Pro 8 on the same Mac has no problems.

             

            I have narrowed it down to this Mac on 10.4.11 as FMPro 9 is fine on my 10.5 Macs.

             

            Tjough this mac has two intenet cards in it, like I say FMPro 8 has no issues.

             

            Thnaks again...

            • 3. Re: FMP v9.0.3 OSX 10.4.11 IWS crashes in OK
              TSGal

              jrpmedia:

               

              Thanks for the clarification on IWP.

               

              I have FileMaker Pro 8.5, 9.0 and 10 on my Mac, even though I'm using OS X 10.5.6.  I frequently launch these programs, and I do get the message that IWP cannot be used due to port conflict.  Any attempt to rectify this doesn't help.  When I need to test IWP on this machine, I have to reboot the machine and launch that specific version of FileMaker Pro.  I don't think this is the problem, but I thought I would mention it since you said FileMaker Pro 8 doesn't have a problem on the same machine.

               

              A couple members from this forum earlier today were having problems with IWP and discovered they could launch IWP from the root, but not from the user account.  Although I haven't found the solution, I did suggest that they set the "Sharing and Permissions" for the FileMaker folder to "Read & Write" for "everyone".  I'm waiting to hear back.

               

              One user removed the preferences file (com.filemaker.pro.plist or com.filemaker.filemakerpro.plist, depending on version) and then when FileMaker launched again, it rebuilt a new preferences file and IWP began working.  I also suggested removing the "FileMaker Preferences" folder.

               

              Try creating a new user account.  Create a new database file and then try to turn on Instant Web Publishing.  Does this work?

               

              I have access to a Tiger (10.4.x) machine, and I was able to start IWP without a problem. 

               

              Obviously, I don't have a reason why this doesn't work.  I need you to try several things to help narrow down the possibilities.  Please keep me updated with any progress.

               

              TSGal

              FileMaker, Inc. 

              • 4. Re: FMP v9.0.3 OSX 10.4.11 IWS crashes in OK
                jrpmedia
                  

                I serach for the correct term now IWP and have a solution based on others experiences.

                 

                I deleted all my FileMaker installations (FM 6, FM 8, FM 9), all the com.filemaker files, all the preferences, etc.

                I reinstalled FM 9.0.3 (not FM 9.0 plus updaters to 9.0.3!) and FM 9 works fine now; I can even get the languages option in IWP, something that I did not get before with the problem.

                 

                I will now try and Reinstall FM 9 Server (after having it for 18 months and it never working!)

                 

                I will also reinstal FM 6 & * to see if everything works happily together.

                 

                I think the logic is that a preference file was damaged (or some other FM system file).