2 Replies Latest reply on Feb 5, 2014 8:58 AM by NickLightbody

    Send Mail script step FAILS to create mail message in Outlook 2010 using Windows 7 and FileMaker Pro 12

    itraining

      Using Windows 7 SP1 x32 bit and FileMaker Pro 12.0v3 the Send Mail script step:

      (a) creates a new mail message in Outlook 2003 as expected

      (b) fails to create a new mail message in Outlook 2010

      (c) the Get ( LastError ) function returns -1 (unknown error)

       

      Example 1: Success using Outlook 2003

      Send Mail script step opens new message in Outlook 2003 with attachment

      FileMaker Pro 12.0v3

      Microsoft Outlook 2003 v11.8

      Windows 7 Professional 32 bit

      Service Pack 1

      RAM = 4 Gb

       

      Example 2: FAIL on 2 computers using Outlook 2010

      Send Mail script step does NOT open new message in Outlook with attachment

      Send Mail script step sometimes opens new mail message without attachment on 1 of the computers (wonderful inconsistent and intermittent behaviour)

      FileMaker Pro 12.0v3

      Microsoft Outlook 2010 v14.0.7

      Windows 7 Professional 32 bit

      Service Pack 1

      RAM = 4 Gb

       

      Searching this forum, I found 2 other threads outlining similar Send Mail script step problems using Outlook 2010. Unfortunately, no solutions or workarounds on either thread. Outlook 2010 appears to work perfectly for most people or not-at-all for 3 of us. If you can suggest a workaround or solution I would be very appreciative and you would save some of my hair.


      Thanks in advance.

      Bye for now.

       

       

      Michael Richards

      Brisbane (Australia QLD)